Groepsindeling

Bij elke training gaan minstens drie groepen van start, ingedeeld naar niveau. Je kiest zelf met welke groep (en dus op welk niveau) je op dat moment meetraint: de groep 1, 2,, 3 of 4.

Lopers groep 1

Lopers die een halve marathon aan kunnen in tempo van minimaal 4:30 tot 5:00 minuten per kilometer. Lopers met minder duurvermogen maar een hoge basissnelheid en/of een goed herstelvermogen kunnen bij intervaltrainingen bij de A-groep trainen en bij duurlopen in de B-groep.

Lopers groep 2

Lopers die vergelijkbare afstanden lopen als de A-groep, maar in een rustiger tempo. Het tempo voor de lange duurlopen is circa 5:00 tot 6:00 minuten per kilometer.

Lopers groep 3

De lopers kunnen afstanden aan tot maximaal 10 kilometer en lopen deze in een rustiger tempo dan de B-groep. Het richttempo is 6:00 tot 7:30 minuten per kilometer.

Lopers groep 4

Deze lopers zijn veelal beginnende lopers met weinig loopervaring (komen van Start to Run) of lopers die terugkomen van blessures. Hierbij wordt vooral gezorgd voor een voorzichtige opbouw van het duurvermogen (tot ca. 5 kilometer)