Stichting fotografie tegen armoede

De opbrengst van de Woerdense Estafetteloop is voor de Stichting Fotografie Tegen Armoede. Op zaterdag 26 augustus om 16.30 uur, direct na de workshops, is de overhandiging van de cheque aan Dies Groot.

De Stichting Fotografie Tegen Armoede van de Woerdense vakfotograaf Dies Groot biedt sinds 2001 hulp aan succesvolle kleinschalige hulpprojecten voor mensen in extreme armoede, in samenwerking met betrouwbare mensen en kleine organisaties. Het geld komt uit al zijn foto-activiteiten en giften.

Projecten die de Stichting fotografie tegen armoede heeft geïnitieerd:

  • een onderwijs-project in Guatemala voor vuilnisbelt-kinderen
  • een bloementeeltproject Srebrenica/Bosnie voor oorlogsweduwen na de genocide
  • en nu een huizenbouw-project in Roemenië voor de allerarmsten. (in samenwerking met de Moeder Teresa Stichting te Ulft die daar al jarenlang actief is)

Geen water naar de zee dragen en dweilen met de kraan open, maar structurele en zinvolle hulp. 0% aan de strijkstok, 100% besteding. Voor een minimaal basisbedrag van € 4000,- kan een klein, eenvoudig maar echt stenen casco huisje gebouwd worden voor een gezin. Minimaal acht van die huisjes worden tegelijkertijd als vier twee-onder-één-kapje gebouwd voor een aanvangsbedrag van € 32.000,-. Zo halen we acht gezinnen uit erbarmelijke en mensonterende woonsituaties en geven we hun dé kans om hun leven werkelijk op te kunnen bouwen. De overige kosten zoals afwerking, inrichting, kachel, stroom- en wateraansluiting worden door derden gefinancierd.