StartToRun met succes afgerond

Al tien jaar verzorgen de trainers van Runnersclub Woerden ook de ‘Start to Run’ training van de Atletiekunie. De doelgroep is heel breed; van beginnende sporters tot atleten die van sport veranderen. Dit jaar hebben zich 26, over het algemeen, beginnende lopers aangemeld. Daarvan zes ‘herstarters’ van Runnersclub Woerden die door blessure of anderszins al een tijd niet hebben kunnen lopen.
Tijdens de zeven weken durende Start to Run, wordt per week één gezamenlijke training aangeboden op de zaterdagochtend en trainen de lopers zelf ook 1-2 maal op een door Atletiekunie ontwikkeld trainingsschema.
De Start tot Run begint met veel stevig wandelen en stukjes van 1-2 minuten dribbelen en loopt op tot stukjes van 8-10–12 minuten joggen bij de een na laatste training. Tot slot is er een testloop van 20-30 minuten achtereen joggen. Per training wordt ook ‘theorie’ aangeboden over o.a. voeding, kleding en blessurepreventie. Voor de trainers is het erg leuk om deze beginnende lopers te begeleiden en te zien hoe snel ze progressie maken.
Uiteindelijk hebben 16 Start to Runners een diploma behaald. Een fantastische prestatie! Al deze lopers willen doorgaan met hardlopen. Elf daarvan (vijf ‘herstarters’, zes nieuwe) doen dat bij Runnersclub Woerden en zijn in april ingestroomd in de D-groep.
Deze elf worden de komende twee maanden extra begeleid zodat ze volledig op D-groep niveau kunnen meedoen. Dit betekent dat trainingen van de D-groep in deze maanden aangepast worden om dit mogelijk te maken.
De trainers: Rita, Diana, Pieter, Leendert en Henri.