Lopen op Lokatie Soesterduinen

Zaterdag 25 maart werd de 1e Loop op Locatie in Soesterduinen gehouden. Een natuurgebied van bos en hei, maar vooral zand…. veel zand!  Het gebied van de Soesterduinen kenmerkt zich naast de mooie bossen vooral door een grote zandverstuiving in het midden. Een prachtige locatie voor de LOL. En dat bleek ook wel uit het grote aantal RCW-ers dat meedeed: 68!

Na een voorspoedige reis uit Woerden begonnen we met een rustig dribbeltje over de onverharde paden, om daarna met zijn allen te genieten van een warming up van Cas. De groep splitste zich daarna in drieën: je kon kiezen voor een ‘gewone’ training, voor een oriëntatieloop of een combinatie van beiden. Daarnaast was er nog een groep die ging wandelen. Voor elk wat wils dus! Perfect geregeld. En het gebied had genoeg te bieden.

Oriëntatieloop

De oriëntatieloop is een loopsoort waarbij door middel van navigatie met een kaart en een kompas zo snel mogelijk een omloop wordt afgelegd. Er stonden 10 gemarkeerde punten op de kaart die je als deelnemer zo snel mogelijk moest vinden. De loop – uitgezet door Cas en Jacqueline en geholpen door hun dochters – bleek een succes! De deelnemers kwamen moe en soms zelfs met bebloede benen maar zeer voldaan en enthousiast terug van hun tocht.

Koffie en gebak was de beloning voor iedereen. De zon scheen en er werd volop nagepraat en na-genoten. Soesterduinen is zeker een locatie om te onthouden.

De Runnerscommissie (Marieke, Caroline, Dicky, Paulien) en zeker ook Cas, Jacqueline en dochters heel erg bedankt voor het organiseren hiervan! Het was een goed begin van het LOL-seizoen.