RCW-club in Strava

Runnersclub op Strava

Strava is afgeleid van het Zweedse werkwoord ‘sträva’ en betekent onder meer ambiëren en inspannen. Het in 2011 gelanceerde platform werd ontworpen als een soort online kleedkamer, waar individuele sporters elkaar kunnen ontmoeten en hun prestaties kunnen vergelijken. Dat idee dateert al uit 1996, maar de technologie was toen nog ontoereikend.

Wat is Strava precies?

Strava is een programma dat je gelopen kilometers en tijden bijhoudt met behulp van GPS in je smartphone (iOS, Android) of horloge. Je smartphone kan de gegevens met de gratis Strava-app loggen, maar je kunt ook bestanden van andere systemen (zoals Garmin) uploaden naar het webplatform van Strava.

Heb je verder nog iets nodig?

Om er mee te kunnen werken, heb je een gratis Strava-account nodig. Je komt dan op het webplatform je gelopen tijden, afstanden, hoogteverschillen en gemiddelde tempo’s tegen. Op basis daarvan levert Strava je handige overzichten en mooie grafieken. Als je op een bepaalde afstand een persoonlijk record hebt gelopen of een andere goede prestatie hebt neergezet, beloont Strava je met virtuele kroontjes, bekers en medailles.

Volgen medesporters

Een leuke functie van Strava is het volgen van medesporters. Zo kun je bijvoorbeeld leuke looproutes ontdekken. Ook aan de privacy is gedacht; je kunt kiezen om je trainingen niet openbaar te maken en je kunt een ‘privacy zone’ aanmaken waardoor je start- en eindpunt worden verborgen en je adres niet zichtbaar wordt.

Dat kunnen andere apps toch ook?

Klopt, je hebt natuurlijk andere platformen (zoals Garmin Connect, Nike+, Polar Flow, Looptijden.nl, Runkeeper, Endomondo, MiCoach, My Asics en Runtastic) die ook je vorderingen bijhouden, soms schema’s leveren en je goed kunnen motiveren. En net als met die andere apps kun je ook via Strava je vorderingen analyseren.

Runnersclub op Strava

De runnersclub staat sinds kort als club geregistreerd in Strava. Door lid te worden van deze club kan je foto’s, trainingen en evenementen delen met de andere leden. De lopers die strava al gebruiken of in de toekomst willen gaan gebruiken kunnen zelf bepalen of ze van de  RCW groep gebruik willen maken.
Lid zijn kost niets. Kijk voor meer informatie op de volgende link.

Bekijk mijn hardloopclub.