Reanimatie cursus

In het voorjaar konden RCW-leden zich inschrijven voor een reanimatiecursus in Woerden.  Ik heb er al mee rondgelopen om deze cursus e een keer te volgen onder het motto je weet maar nooit of je het een keer kan toepassen in de praktijk. De kosten van de cursus werden voor de helft vergoed door de club, een goede deal.

29 mei was de eerste avond van de 3 avonden die de cursus duurde. Er waren 3 mensen van de runnersclub die zich hadden opgegeven: Hilde Swets, Eline Oostrum en mijn persoon. Eerst een rondje voorstellen waarom je de cursus wilde volgen en dan de eerste stappen naar de cursus. Er komt toch heel wat bij kijken als je kan beginnen met reanimeren, veiligheid voor jezelf, 112 bellen en reanimeren en beademen. Wel erg raar om op zo’n pop oefeningen te doen het was allemaal erg vreemd.

De 2e avond ging het allemaal wat makkelijker en werd de cursus uitgebreid met noodgrepen stabiele zijligging en hoe je mensen uit een stoel of bed kan krijgen. De 3e avond werd er geoefend met de AED en werden de behaalde diploma’s uitgedeeld. Eigenlijk zal iedereen zo’n cursus moeten doen. Het is interessant en je kan er iemands leven mee redden dus bij de volgende cursus zal ik zeggen gewoon doen dan hoef je nooit te zeggen ….had ik maar.

Marc de Bruijn