Rabo Fietstocht

Op zaterdag 9 juni werd de vijfde Rabo Fietstocht gereden. En nog niet eerder was het zo’n enorm succes! Een recordaantal van maar liefst 5.147 mensen stapten op het stalen ros om geld bij elkaar te fietsen voor hun favoriete vereniging, stichting of school. En ook hier sneuvelde het record, maar liefst 275 verenigingen, stichtingen en scholen hadden zich ingeschreven.

Deelname
Verenigingen, stichtingen en scholen uit de regio van de Rabobank Rijn en Veenstromen konden door deelname aan de fietstocht geld ophalen voor hun kas. Voor iedereen die de tocht heeft uitgereden, schenkt de Rabobank een vast bedrag van 7,50, 15 of 35 euro, afhankelijk van de verreden afstand, aan een lokale vereniging, stichting en school naar keuze.

Opbrengst
In totaal is 72.125 euro bij elkaar gefietst door 5.147 deelnemers. 1744 mensen reden de route van 12 km, 3003 mensen 30 km en 400 mensen 100 km. Door de RCW-ers is dit jaar een bedrag van € 80 bij elkaar gefietst.

Samenwerking
De routes door het Groene Hart zijn met samenwerking van de fietsclubs WTC Woerden en TTC De Merel uitgezet en uitgepijld. Complimenten van de fietsers waren niet van de lucht, het was weer zeer goed gedaan. De Verkeersregelaars Woerden zorgden ervoor dat iedereen veilig kon oversteken en de lokale EHBO-verenigingen waren aanwezig voor eventuele calamiteiten. Gelukkig is het, op een enkele pleister plakken na, rustig gebleven.

Start- en stempelposten
Er kon gestart worden vanaf de drie kantoren van Rabobank Rijn en Veenstromen in Woerden, Bodegraven en Mijdrecht. Ook was er een startplaats op het Kerkplein in Kockengen en bij Gasterij De Milandhof in Zegveld.

Voor het eerst dit jaar waren er op de 12 kilometer routes ook 4 agrarische bedrijven die hun deuren opende voor de fietsers om een kijkje in de stallen te nemen. Op deze locaties was ook een extra stempelpost ingericht.