Marlies trainingscoordinator

Zoals de meesten van jullie weten ben ik sinds 4 jaar trainer bij RCW. Sinds ik lid ben bij de club, ben ik hardlopen eigenlijk steeds leuker gaan vinden. Het is mooi om te zien hoe een goede training kan bijdragen aan het behalen van doelen. En hoe elke trainer dat op zijn eigen enthousiaste manier doet. Zo langzamerhand ben ik me steeds meer gaan bezighouden met deze doelen, die voor iedereen verschillend zijn. Zoals het verbeteren van de looptechniek d.m.v een loopanalyse en gerichte loopscholing en het meedenken in een projectgroep ‘prestatiegrichte trainingen’ .

Mede door mijn werk als fysiotherapeut op de afdeling hartrevalidatie in een revalidatiecentrum zie ik nog meer het nut van bijvoorbeeld het trainen in hartslagzones en het bewust hardlopen in het kader van blessurepreventie. Het bevorderen van gezondheid probeer ik dus zowel in mijn werk als in mijn sport uit te dragen. Toen Rita haar vertrek aankondigde als bestuurslid/trainerscoördinator ben ik voor mezelf over deze rol gaan nadenken.

En om met de woorden van Pippi Langkous te spreken: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, ga het gewoon doen en ik heb er zin in!