Looptrainersdag

Met Patrick D., Dik, Rita en Pieter ben ik op zaterdag 10 november naar de looptrainersdag op sportcentrum Papendal geweest.
We waren niet alleen … ………… er waren ruim 1100 trainers aanwezig om nieuwe informatie tot zich te nemen en inspiratie op te doen.
We konden kiezen uit 118 workshops. Hieruit moest je er dan 3 kiezen welke je verdeeld over de dag ging volgen.

Een paar titels van de workshops die we konden volgen waren:

  • Trainen met doofheid
  • Bootcamp in dienst van hardlopen
  • Vergeten spieren. Train jij jouw voeten al?
  • Leren afzien
  • Professioneel slapen
  • Senioren lopen met hun hoofd!

Ik had me in de morgen opgegeven voor de workshop “Creatieve oefenvormen”.
Deze werd op de Atletiekbaan gegeven door een atlete (Danaïd Prinsen) die aan het trainen is om op de 800 meter naar de Olympische spelen van Tokio te gaan. Ze was enorm enthousiast en had een aantal oefenvormen op de baan uitgezet. De oefenvormen sloten wat mij betreft niet aan bij een training van RCW, de oefeningen waren te moeilijk. Ze kon de oefenvormen perfect uitvoeren en ongelooflijk knap dat ze haar spieren zo onder controle heeft.

Na de eerste workshop kregen we een lunch aangeboden. De lunchzak was gevuld met 3 broodjes en fruit. Daarnaast was er koffie en thee.

Na de lunch had ik de workshops “Hardlopen voor beginners” en “Hoe bouw je een goede training op?”.
De tweede workshop “Hardlopen voor beginners” begon binnen en werd gegeven door een STR trainster van een club uit Uden. Zij legde uit hoe zij dat aanpakken en wat ze deden. Het was een leuk verhaal om aan te horen. Het tweede gedeelte van de workshop was buiten waarin er wat oefeningen werden gedaan t.b.v. STR.

De laatste workshop “Hoe bouw je een goede training op?” was weer op de atletiekbaan, hierin werd een training gegeven van een training zoals deze eruit zou moeten zien volgens degene die de workshop gaf. Was weer leuk en inspirerend.

Om 16:15 uur was het afgelopen en kwamen we samen in de centrale hal. Daar hebben we onder het genot van een drankje onze belevingen in de workshops besproken. Wat mij betreft al met al een geslaagde dag en ga ik volgend jaar weer.

Patrick van Rooijen