Halverwege de 10LT

Na een enthousiaste start op 2 oktober met maar liefst 32 deelnemers zijn we inmiddels alweer zo goed als halverwege de 10LT. Tijd dus voor een korte tussenevaluatie.

Op de zonnige zaterdagochtend van 2 oktober hadden we de ‘kick off’ van de 10LT met voor iedere deelnemer een maximale hartslagmeting en een loopanalyse. Aan de hand daarvan zijn we in drie groepen aan de slag gegaan met de opbouwschema’s naar een 10 km wedstrijd op 11 december. Inmiddels heeft bijna elke loper de zones berekend en deze in zijn of haar horloge geprogrammeerd. Leuk om tijdens de trainingen te zien dat iedereen er serieus mee bezig is nu echt in de goede te zones te lopen. En dat blijkt over het algemeen nog best lastig te zijn. Ook de resultaten uit de loopanalyses komen aan bod, als algemeen onderdeel in de loopscholing of er worden persoonlijke vragen over gesteld aan de trainers.

Voor elke groep is ook een aparte app-groep aangemaakt waar vragen gesteld kunnen worden, ziekte- en blessure leed gedeeld kan worden of tips voor een leuke loop in december gemeld worden. Zo wordt de band onder de 10LT deelnemers wat hechter.

Afgelopen maandag 1 november stond een tussentijdse test op het programma, een 5 km testloop in wedstrijdtempo. Van tevoren was via de app een tijdstabel gedeeld waarin de 5 km-tijd was afgeleid van de 10 km-tijd. Alle groepen waren ruim vertegenwoordigd en hebben goed hun best gedaan om op de baan of in het Molenvlietpark een mooie tijd neer te zetten. De uitslagen zien er veelbelovend uit voor de 10 km op 11 december!

Door alle corona perikelen worden er nog steeds weinig loopjes georganiseerd en komt er ook niets bij op 11 december. Om het 10LT project toch leuk af te sluiten zijn we met RCW bezig om zelf een parcours uit te zetten. Dus we blijven lekker doortrainen volgens het schema en gaan vol enthousiasme de tweede helft van de 10LT in.
Bekijk de tabel met verwijzing naar de 5km testloop, aan de hand waarvan je de haalbare 5km kunt checken o.b.v. de 10km tijd.