Emmy geslaagd voor examen looptrainer

Emmy heeft met succes het examen looptrainer van de atletiekunie afgelegd. De examentraining was met 12 RCW-ers op de atletiekbaan van Tempo in Bussum.

Emmy stelt zich voor: Als kind zat ik in Zutphen bij de plaatselijke atletiekvereniging. Dit vond ik zo gezellig en leuk, dat ik dit mijn hele jeugd ben blijven doen.
De leukste onderdelen vond ik het rennen, kogelstoten en speerwerpen. Dingen als sprinten en springen vond ik iets minder geslaagd. Als puber ben ik jeugdtrainingen gaan geven, waar mijn enthousiasme voor het trainerschap werd geboren. Als student heb ik een tijd alleen voor mijzelf gelopen. Tot ik naar Utrecht verhuisde en bij AV Phoenix ging hardlopen. Tijdens het hardlopen praat ik nog wel eens, zo ook met een loopster die toen bij Phoenix jeugdtrainer was. Zij vroeg mij om trainster te worden bij de jeugd aldaar. Gedurende 1,5 jaar heb ik in spelvorm de beginselen van atletiek en hardlopen kunnen uitleggen aan de kinderen. Tot mijn verhuizing naar Woerden. Uit sociaal oogpunt ben ik bij RCW gaan hardlopen. Tegelijkertijd, bleef het training geven kriebelen.
Daarom was ik direct enthousiast toen de vraag kwam om assistent-trainer te worden. Met heel veel werk heb ik in mei ’23 examen gedaan als looptrainer niveau 3. En met goed gevolg! Ik vind het erg leuk om te blijven vernieuwen. En om lopers enthousiast te maken voor hardloopevenementen in de omgeving.