El Guapo’s Energiereep
Na afloop van de trainingen van afgelopen week werden we door Rita getrakteerd op zelfgemaakte energierepen. Hierbij het recept van Bill Lynch.
Bestanddelen voor 16 repen
- 2 overrijpe bananen
- 125 g bruine suiker
- 125 ml koolzaadolie (of gesmolten kokosolie)
- ½ tl vanille extract
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- ½ tl zout
- ½ tl kaneel
- ½ tl nootmuskaat
- 100 g sojabloem of gewone bloem
- 140 g havermout
- 35 g ongezoete kokosvlokken, geroosterd, of nog eens 45g havermout
- 75 g pecannoten, grofgehakt
- 135 g lichte rozijnen
Bereiding: 30 minuten plus afkoelen
Verhit de oven op 180 graden. Vet een bakplaat van 20 x 20cm in.
Prak in een grote kom de bananen tot een moes. Doe de bruine suiker, olie en het vanille extract erbij. Mix met een mixer tot een gelijkmatige pasta.
Mix in een aparte kom de bloem met bakpoeder, zout, kaneel, de baksoda, nootmuskaat, havermout en kokosvlokken (of extra havernout). Voeg de bananenmix toe en roer door elkaar tot alles goed gemengd is. Roer er tenslotte de pecannoten en rozijnen doorheen.
Giet de mix op de ingevette bakplaat en verspreid het evenredig. Bak 20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin begint te worden. Zet apart om af te koelen. Snijd het daarna in 16 gelijke stukken en verpak deze afzonderlijk in plastic folie om ze vers te houden.
Voedingswaarde per reep
231 calorieën, 26g koolhudraten, 3g vezels, 4g eiwitten, 14g vet waarvan 2.5g verzadigde vetten, 129mg natrium.