Willem van Baren

Die Tod oder die Gladiolen

Ons lid Willem van Baren doet verslag van de marathon van Berlijn. Alweer de 30e marathon die hij heeft uitgelopen.

Al weer vele jaren terug reisden drie RCW-ers af naar Berlijn om daar de marathon te lopen. Jan Baars, Jan Luidens (beiden inmiddels “oud-strijders” van RCW) en Jan Weerelts.

Dit jaar wilde ik in Berlijn gaan lopen en gaf me begin mei daarvoor op. In de periode half juni tot begin augustus “sukkelde” ik van blessure naar blessure. Pas een week of zes voor Berlijn kon ik pas weer flink trainen.

Ik ging ik in mijn eentje naar Berlijn; ik stond er alleen voor. Gelukkig was ik omringt door circa 41,3-duizend andere lopers. Bij de start (09.15 uur) was het al behoorlijk warm; een graad of 18. Later liep de temperatuur op naar een graad of 22. Tot aan de 36 km ging het crescendo; ik liep tot dan toe op een verwachte eindtijd van net onder de vier uur. Daarna kreeg ik het echt moeilijk. Uiteindelijk finishte ik als nummer 15.722 in een tijd van 4.10.04. Een prima tijd, vind ik zelf na mijn blessures. Na mij kwamen er nog circa 21,4-duizend lopers over de finish.
Het was mijn dertigste marathon, die ik uitliep.