roken verboden op Reflex terrein

Clubhuis vanaf 20 augustus 2018 rookvrij

WKV Reflex gaat met ingang van 20 augustus 2018 naar het invoeren van een rookvrije sportaccommodatie. Iedereen wordt gevraagd om het terrein rond het RCW/Reflex clubhuis  voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee willen we kinderen en omstanders beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Veilig en gezond
Iedereen wil dat sporters kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrij  terrein bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken. Het huidige aantal peuken op de grond draagt ook zeker niet bij aan de uitstraling die WKV Reflex wil hebben en is tevens een schadepost voor zowel terras als het veld.

Wat verandert er bij WKV Reflex en de Runnersclub?
Iedereen is en blijft welkom bij Reflex. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Wel is het hele terrein binnen de hekken vanaf nu rookvrij. WKV Reflex vraagt rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op de het terrein. Er is slechts één aangewezen rookplek nabij het terrein aanwezig, buiten het hek bij de ‘auto ingang’. Hier zal een asbak geplaatst worden. We vragen iedereen dringend om niet nabij de fietsers ingang te roken. Het rookbeleid geldt zowel voor onze leden en hun ouders als ook voor onze gasten, huurders, mede-gebruikers en hun gasten. Via bordjes op diverse plaatsen (ingangen hekken en buitenzijde De Korf) zullen leden en bezoekers geattendeerd worden op het rookvrije terrein.