Brasileiros

Brazilianen bij Runnersclub Woerden

Op 20 januari 2016 stond het volgende artikel in de Woerdense Courant;

Brazilianen bij Runnersclub Woerden

RCW organiseerde 13 januari een clinic voor 21 Braziliaanse HBO-studenten. De studenten zijn vanwege een uitwisselingsprogramma en op uitnodiging van de Katholieke kerk te gast.

Runners Club Woerden organiseerde woensdag 13 januari een clinic voor 21 Braziliaanse HBO-studenten. De studenten zijn vanwege een uitwisselingsprogramma en op uitnodiging van de Katholieke kerk te gast in Woerden en Schipluiden. Onder de Nederlandse groep die vorig jaar zomer vanuit Woerden naar Brazilië ging, was studente Judith Elsinga; haar moeder Diane Bombeld is trainer bij RCW en bood de groep afgelopen week samen met Jos van Schie een hardloopclinic aan. Met hulp van RCW-leden Liliane de Jager – Ortega (Braziliaanse) en Sylvia Heijker (Braziliëkenner) om te tolken.

Komend vanuit zomers Brazilië met 35 graden, was het wel even omschakelen en aanpassen aan de winterse omstandigheden. Maar met mutsen, shawls en handschoenen aan kon de training dan toch beginnen. Na de start vanuit RCW kreeg de training een vervolg op de atletiekbaan van Clytoneus; een koude maar leuke, afwisselende training. Helaas begon het na drie kwartier te regenen. Reden voor de Brazilianen om gauw terug te rennen naar het clubgebouw van RCW voor warme chocolademelk en Hollandse stroopwafels. Daar werd, in het bijzijn van de begeleiders, trainers en jongeren, nog een beker uitgereikt aan de snelste Braziliaan op de 400 meter. RCW kijkt terug op een bijzonder geslaagde ochtend.

Runnersclub Woerden komt geregeld in de lokale media. Heb je nieuws of een interessant onderwerp, meld het bij PR@runnersclub.nl zodat we de media kunnen informeren.