Rita Zwiers

Afscheid Rita

Toen ik in 2012 lid werd van de club was dat eigenlijk alleen omdat ik een trainer zocht om mij te begeleiden naar mijn examen voor hardlooptrainer. Ik was helemaal niet van plan om bij de club te blijven, want als ik m’n diploma had wilde ik met m’n eigen bedrijfje mensen met een burn out begeleiden met running therapie. Wist ik veel dat RCW zo’n gezellige vereniging was (en is)! Dus ben ik als trainer en als loper gebleven.

Met veel plezier heb ik alle niveaus, inclusief veel Start to Run trainingen gegeven. Totdat Corona z’n entree maakte… Trainen in kleine groepjes, met 1,5 meter afstand, blind date runs.. wat een gekke periode! In april 2021 was ik zelf aan de beurt: verkouden, keelpijn, geen reuk en smaak maar vooral heeeel vermoeid. En helaas is dat nog steeds niet weg. Post Covid heet het met een ‘mooi’ woord… Hardlopen heeft er sinds die tijd nauwelijks meer ingezeten helaas. En dat is de reden dat ik nu voor mezelf besloten heb om een punt te zetten achter mijn ‘carrière’ als trainer.

Gelukkig gaat het inmiddels wel een stuk beter met mij, maar het hardloopniveau wat ik had is nog ver weg. Ik stop dus niet met hardlopen, maar wel als trainer van de club per januari 2023. Ik wens jullie allemaal nog heel veel gezonde hardloopuren en veel plezier bij de Runnersclub toe. We komen elkaar vast onderweg nog wel tegen.