Assistent trainers

Vier van onze leden zijn gestart met de cursus Assistent Trainer (ALT2). De komende tijd zullen zij onder leiding van de vaste groep trainers, meelopen in de verschillende groepen (AB, BC, D) en ook bij de verschillende onderdelen (interval, duurloop, fartlek, etc.). Hierbij zullen zij een deel van de les op zich nemen (warming-up, loopscholing of de cooling down) en de trainer waar nodig ondersteunen indien de groepen weer groter worden.

Vicky van Eijk

Vicky van Eijk

Ik ben Vicky van Eijk, 44 jaar en woon in Woerden en ben sinds een jaar of 3 lid van RCW. Naast hardlopen doe ik ook aan krachttraining en houd ik van sportief bezig zijn. Toen ik gevraagd werd voor assistent trainer was ik redelijk verbaasd want echt hard of mooi lopen kan ik niet :-). Ik heb er daarom goed over nagedacht maar het leek mij wel echt een hele leuke uitdaging. Samen met de nieuwe assistent trainers zorgen dat RCW een mooi gevarieerd aanbod lessen kan blijven aanbieden. Op dit moment zijn we met z’n allen nog druk bezig met de opleiding. Binnenkort mogen we dat samen met de trainers bij RCW in de praktijk gaan brengen. We hopen dat jullie daar net zo enthousiast over zijn als wij!

Bas Smeulders

Bas Smeulders

Opgegroeid in Goirle (NB), maar al vanaf mijn 21ste met veel plezier woonachtig in Woerden. Al van jongs af aan (7 jaar) beoefen ik judo en later ook aikido. Vroeger veel aan wedstrijden gedaan en toen ook al regelmatig aan het hardlopen voor de conditie, maar na een schouderblessure gestopt met wedstrijden en op dat moment ook met hardlopen. De judomat echter nooit verlaten en zelfs mijn diploma voor jeugd judotrainer gehaald. Ik assisteer nog steeds bij de jeugdles en bij een groep kinderen met een beperking. Super motiverend om te doen.

Een jaar of 15 geleden met een collega in de pauzes weer begonnen met hardlopen. Toen nog kleine rondjes in Kamerik vanaf mijn werk (Grondslag, bodemadvies), maar ondertussen zijn de afstanden iets langer geworden en ik hoop dit jaar nog een keer hardlopend naar mijn ouders in Goirle te gaan (>75 km). Ook geniet ik ervan om de verharde paden te verlaten en in de natuur te lopen over onverharde paden en af en toe eens onverwachts tegenover een groot rund te staan. Zo’n drie jaar geleden lid geworden bij RCW en dit bevalt mij uitstekend. Een heel gezellige groep om mee te lopen. Een tijdje terug werd ik gevraagd assistent trainer te worden bij RCW. Ondanks dat ik al les geef aan kinderen vind ik het best spannend om voor een groep volwassenen te staan. Daarom toch eventjes geaarzeld, maar de stoute (hardloop)schoenen aangetrokken en mij aangemeld voor de cursus en de uitdaging aangegaan. Wie weet tot snel bij een van de lessen.

Nevil Jager

Mijn naam is Nevil Jager. Ik ben al zo’n 10 jaar enthousiast lid van RCW en probeer naast het hardlopen ook nog wat aan 1/4 triatlon te doen. Onlangs ben ik vanuit onze club benaderd om mee te doen aan de opleiding Assistent Trainer (ALT2) opleiding van RCW. Aangezien ik al wat langer rond liep met het idee om iets met looptraining te willen gaan doen, leek mij dit dan ook het uitgelezen moment om daar op in te gaan. Nu alleen nog even "stressen" om de opleiding succesvol af te ronden om daarna de sprong in het diepe te wagen en gezamenlijk met hoofdtrainers en andere RCW-leden echt aan de slag te gaan! Ik heb er zeker veel zin. Jullie hopelijk ook!💪😎

Emmy Overkamp

Hallo ik ben Emmy Overkamp, 31 jaar. Ik woon sinds 2 jaar in Woerden.
Omdat ik uit een hardlopers familie kom, ben ik al in mijn jeugd gaan hardlopen. Ik heb het altijd een fijne uitlaatklep gevonden. Heerlijk je hoofd leeg rennen en/of juist een rondje lekker bijkletsen met andere lopers. Ook al is hardlopen een individualistische sport, het is toch een sociale sport waar je elkaar motiveert om net iets harder te gaan of verder te lopen dan je gewend was. Toen ze vroegen of ik de cursus Assistent Trainer wilde doen, twijfelde ik eerst wel even, maar de vraag kwam op het juiste moment. Ik zat alweer een tijdje met de gedachte om het training geven bij de jeugd (atletiekvereniging) op te pakken. Door deze vraag ben ik gaan nadenken of ik het ook leuk zou vinden om onze vereniging te helpen. Helpen bij volwassenen en op de weg is een hele andere tak van sport. Wat voor mij een nieuwe uitdaging die ik graag aanga. Ik vind het spannend maar wil het graag leren. Jullie zien me dan ook de komende tijd oefenen tijdens de trainingen.